Cozonac Rozenkrantz

de Constelatialeu in Dulciuri, 23 Dec 2016 | 3648 vizualizari

 

Imi place sa fac cadouri dulci, ca uneori ma pricep sa fac dulcegarii.....

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina + faina pentru blatul de lucru
  • 2 oua
  • 25 g drojdie proaspata
  • 110 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • coaja lamaie
  • Umplutura
  • 130 g unt
  • 6 linguri zahar
  • nuca macinata ( cat va lasa sufletul)
  • stafide- optional, mie imi plac, deci am pus...
  • Pt. zaharul caramelizat
  • 12 linguri
  • o cratita cu diametrul de 28 cm
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac Rozenkrantz:

Mai intai, am caramelizat zaharul. Am pus cele 12 linguri de zahar in cratita si l-am caramelizat, cu grija sa nu-l ardem ca se amaraste. Dupa ce s-a caramelizat, am imbracat peretii cratitei cu zaharul caramelizat si am lasat sa se raceasca. Ingredientele folosite sa fie la temperatura camerei.

Intr-un castron, am pus faina (daca e cazul o cernem, la mine nu a fost cazul, am o faina buna ). Separat, incalzim laptele in care am adaugat 3 linguri de zahar, apoi adaugam drojdia si o diluam. Peste faina, punem ouale, sarea, zaharul vanilat si coaja de lamaie, amestecam si apoi adaugam laptele cu drojdia. Framantam cca. 10 min, apoi intindem o foaie dreptunghiulara, peste care punem untul moale amestecat cu zaharul, presaram nuca macinata si stafide, trecem cu sucitorul peste sa se preseze putin apoi rulam, taiem in sase bucati. Asezam bucatile in cratita cu zahar caramelizat si  lasam la crescut 1 ora, apoi dam  cratita la cuptorul preincalzit la 175 grede C, cca 1 ora. Cand este gata, rasturnam imediat pe un platou, lasam sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Rozenkrantz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Baigli cu mac